Herbaty zielone klasyczne

  • KENIA KOSABEI - zielona Kenijska herbata, w smaku lekko słodka, wyraźny aromat. Produkowana w limitowanych ilościach;
  • ASSAM GREEN KHONGEA - pochodzi z Indii, prowincja Assam. Tylko 1% produkcji przeznacza się na herbatę zieloną. Charakteryzuje się mocnym i zdecydowanym smakiem;
  • CEYLON GREEN - zielona herbata z Cejlonu o jasnocytrynowym naparze, zdecydowany smak i zrolowane liście w kulki;
  • JUNANN SUPERIOR- pochodzi z prowincji Junam w Chinach, zdecydowany wyrazisty smak, jasny napar o bardzo dobrej jakości,
  • CHUN MEE - inaczej "cenne brwi", dające jasnożółtawy napar, lekko słodkawa. Jej gładki smak podnosi listek mięty;
  • OGON SMOKA - pochodzi z Chin, region Fujian. W smaku bardzo delikatna, lekko słodkawa, pozbawiona cierpkości;
  • CHINA SENCHA - żółtoseledynowy napar, delikatny gładki smak, bardzo aromatyczna;
  • JAPAN SENCHA - najpopularniejsza japońska herbata o bardzo łagodnym smaku i jasnym naparze;
  • JAPAN BANCHA BIO - późny zbiór senchy, są to duże twrade liście z szypułkami i łodyżkami. Ma świeży i ożywczy aromat, zawiera mniej teiny. Posiada dużo wapnia i żelaza;
  • MATCHA - do produkcji używa się herbat rosnących całkowicie  w cieniu, które są mielone na proszek w kamiennych żarnach;
  • WIETNAM - niedoceniana, mało znana ale bardzo dobra w smaku herbata o kwiatowym bukiecie, dobrej jakości liść,
  • GUNPOWDER TEMPLE of Haven - podstawowa chińska zielona herbata, zwijana w kulki, które po zaparzeniu się rozwijają, mocny bukiet, mocny napar; 
  • HERBATA DOBRYCH ŻYCZEŃ - wyselekcjonowane liście, przypominające w wyglądzie algi, w Chinach jest zawsze dawana w formie prezentu,
  • JUNNAN GREEN DRAGON - zielony junnan o sporych liściach,
Projekt i wykonanie: Crazy Studio